Uw verzekering en de gevolgen van dakschade

Door uw dak goed te verzorgen, voorkomt u problemen met uw verzekering wanneer u hiervoor een claim wilt indienen. Met klimaatverandering nemen de weersomstandigheden toe, wat het risico op schade aan uw dak vergroot. Indien er na een storm iets mis is met uw dak en u heeft dit niet goed onderhouden, kan uw verzekering bij schade weigeren uit te keren.

Hoe kunt u uw verzekering benaderen bij schade aan uw dak in Waalwijk?

Als uw verzekering schade aan uw dak door storm, brand of diefstal (van dakpannen) dekt, kunt u mogelijk een vergoeding krijgen. Schade aan uw dak door extreme regenval wordt meestal vergoed door uw verzekering. Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte bent van wat uw verzekering precies omvat en wanneer u recht heeft op vergoeding.

Wanneer u schade aan uw dak vaststelt, is het verstandig om foto's te maken en deze, met een duidelijke omschrijving, naar uw verzekeraar te versturen. Niet alles wordt betaald door de verzekering. Als er sprake is van slijtage of als u zelf niet goed voor uw dak heeft gezorgd, wordt deze schade meestal niet vergoed. Het is verstandig om te weten wat uw eigen risico is wanneer er schade is (uw eigen risico).

Neem uw verantwoordelijkheid en onderhoud uw dak goed

Over het algemeen wordt schade door gebrek aan onderhoud of normale slijtage niet vergoed door de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Wees op tijd met het onderhouden van uw dak om vervelende verrassingen te voorkomen. Neem contact op met All-in Dakonderhoud B.V. via 073 204 5833 om een offerte aan te vragen en uw dak in optimale staat te houden.

Snel een medewerker spreken?

Bel 073 204 5833

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Het belang van dakonderhoud in het voorjaar uitgelegd
> Handel nu om uw dak winterklaar te maken
> Kies voor een milieuvriendelijk dak en draag bij aan een betere wereld
> Reinigingstips voor platte daken uw dak in topconditie